Takie wstępne rozplanowanie scenki
Idzie dwóch pijanych, mocno chwijenym krokiem. Z naprzeciwka idzie panna. Jeden robi kilka kroków w przód, ciągle gadając z drugim zasłonił mu widok panny. Ten który się wkurzył o "zasłonięcie" widoku wręcz chwyta za bark i przepycha drugiego, mówiąc teksty "nie zasłaniaj widoków", "przesuń się, mój widok" itp.
Zaczynają się przepychanki, a zainteresowana panna podchodzi do nich aby ich rozdzielić. W ferworze walki obydwaj odpychają Ją i mówią coś w stylu "kobieto nie wtrącaj się". Panna upada. Mężczyźni spostrzegli że leży i rzucają się aby jej pomóc. Prześcigają się w gestach dobrego wychowania. Chcą jej podać dłoń, jednak są tak schlani że obydwoje upadają. Dama obrażona podnosi się, rzucając kilka słów obrazy, po czym odchodzi. Meżczyźni zaczynają się tłuc w efektownej walce, przekrzykują się w obrazach za splamienie honoru kobiety. W każdym ich ruchu widać że są schlani. Tutaj walka {jakieś typowo pijackie zagrywki, mam trochę pomysłów, ale to w środę}
Kiedy dwaj wojowie są już zmęczeni i zauważyli że kobieta odeszła z kim innym(np. z lektorem), albo w ogóle sobie poszła, dochodzą do wniosku że dalszy pojedynek na śmierć i życie nie ma sensu. Kilka krótkich zdań że głupi są że o kobietę walczą i biorą flachę i idą dalej pić.
Co trzeba zrobić to powymyślać jakieś staropolskie teksty dla wojów i panny. Oraz coś ciekawego dla lektora wymyślić, na rozpoczęcie i ewentualne zakończenie(bądźmy przygotowani na to że nagłośnienie będzie tylko dla lektora, powydzierać się można, ale przy jakiś obrazach czy coś, bo zwykłych dialogów ludzie i tak nie ogarną)
Jako że Ciacho chciała także brać udział wpadliśmy wczoraj na krótki motyw. Prawie na samym początku gdy dopiero zaczynają się przepychać(nie zasłaniaj widoku). Można wpleść teksty typu "ona będzie moja", drugi walnie tekst(pokazując na Ciacho) weź se tą drugą. W odpowiedzi dostanie "Duroku, ona za młoda, sam sobie weź"
Taka luźna myśl ogólnie....
A jestem zdania że, jeśli scenki będą jako konkurs, to mamy szansę wygrać czymś takim